Sopimusehdot


Myyntipaikka

Viikkovuokra looseissa on 27,00€ (7 myyntipäivää, kiinniolopäivät eivät vähennä myyntiaikaa). Myynnistä pidätetään 5% myyntiprovisio tilityksen yhteydessä.
Voit varata haluamasi määrän myyntipäiviä (minimi 7 päivää (max. myyntiaika 6 viikkoa / sama loosi). Sama myyjä voi varata max. 24 viikkoa kalenterivuodessa. Näillä ehdoilla pyrimme siihen, että tavara vaihtuu! 🙂 Kirpputorilla on oikeus irtisanoa asiakkuus, irtisanomisaika on 30 päivää.
Myyntipaikka sisältää valitsemasi paikan, henkarit, Kirppari-Kalle tunnukset sekä 3 tarra-arkkia hintatarroja/viikko (lisäarkit 0,50€/kpl). 
Huom! Myyntipaikkoja on erilaisia. Valitsethan sopivan myyntipaikan tuotteidesi perusteella. Osastot: Tavallinen loosiosasto (1-100) ja (201-212), Mukulil loosiosasto (301-325), tavaraloosit (401-418), fiiniosasto (F1-F14) sekä huonekaluosasto. Rekillinen myyntipaikka sisältää myös henkarit. Tuotteet pitää mahtua hyllyyn tai rekkiin, eikä niitä saa sijoittaa käytäville/lattialle tai muualle loosin ulkopuolelle! Fiini-osasto on tarkoitettu ainoastaan siisteille AIKUISTEN vaatteille/asusteille.

VITRIINIHYLLY: Erilaisia tuotteita ei saa kasata päällekkäin. Tuotteiden minimihinta on 10€/kpl. Tuotteiden hintojen pitää olla näkyvillä. Sovi henkilökunnan kanssa yksittäisistä tuotteista.

ALL INCLUSIVE: Tuotteet pitää tuoda vähintään viikko ennen myyntijakson alkua. Asiakas antaa täydet oikeudet hinnoitteluun henkilökunnalle. Kirpputori ja asiakas sopii keskenään, että mitä myymättömille tuotteille tehdään myyntijakson loputtua. Tuotteet ovat noudettava 2 vrk kuluessa, jonka jälkeen tavarat siirtyvät kirpputorin omistukseen. Tuotteiden pitää olla puhtaita, ehjiä ja hajuttomia. Kirpputori pidättää oikeuden valita myytävät tuotteet.

Varausehdot

Varausmaksun jälkeen varaus on sitova eikä varausmaksua palauteta peruutustapauksissa. Mikäli et pysty itse tuomaan tavaroita myyntiin sairastumisen tms. muun syyn takia, voit luovuttaa paikkasi omalle tuttavallesi. Muutoksista/paikan siirrosta on ilmoitettava vähintään 7 aukiolevaa päivää aikaisemmin, jotta jakso voidaan vuokrata eteenpäin. Vuokrasummaa ei palauteta, vaikka myyntijakso jäisi käyttämättä.
Mikäli myyjä myöhästyy myyntijaksonsa aloituksesta (minkä tahansa syyn vuoksi) tai keskeyttää myyntinsä ennen myyntijaksonsa loppumista, yrityksemme ei maksa paikkavuokrasta hyvitystä. Mikäli myyjä ei ole tuonut myytäviä tuotteita kahden (2) päivän sisällä alkamisesta, kirpputorilla on oikeus vuokrata paikka toiselle asiakkaalle.
Tuotteet voi tuoda myyntiin myyntijaksoa edeltävänä avoinna olevana päivänä viimeisen aukiolotunnin aikana tai sitten myyntijakson ensimmäisenä päivänä, aukioloaikojen puitteissa.
Myyntipaikka tulee olla kokonaan tyhjennetty ja siivottu viimeisenä vuokrapäivänä vähintään tuntia ennen sulkemisaikaa. Mikäli myyntipaikkaa ei ole tyhjennetty/siivottu, henkilökunta tyhjentää ja siivoaa myyntipaikan ja perimme tästä 15 € maksun, joka vähennetään tilityksen yhteydessä. Mikäli tuotteita ei ole noudettu, veloitamme 5 € jokaisesta alkavasta päivästä, jolloin tuotteet ovat noutamatta.
Varausta voi jatkaa ainoastaan, jos myyntipaikka on vielä vapaana, eikä muita varauksia ole tehty kyseiseen myyntipaikkaan. Kun tyhjennät myyntipaikkaa, ole tarkkana, ettei vieraita tuotteita lähde omien myyntitavaroidesi mukana (teemme satunnaistarkastuksia kassalla). Palautathan pikimmiten vieraat tuotteet takaisin kirpputorille.

Kirppari-Kalle

Saat käyttöösi tunnukset Kirppari-Kalle -sivustoon, jossa voit täyttää hintalappuja valmiiksi esimerkiksi tietokoneella tai KirppariKalle applikaatiolla. Vaihtoehtoisesti voit myös täyttää esitäytettyjä hintalappuja kirjoittamalla käsin tuotteiden kuvauksen ja hinnan. Hintalaput voi noutaa kirpputorilta heti kun paikkavaraus on maksettu/varattu.
Suosittelemme hintalappujen täyttämistä Kirppari-Kallessa, jolloin myynnin seuranta on selkeämpää ja virheiden mahdollisuus pienenee. Kirppari-Kallesta voit myös seurata myyntisi tilannetta. Mikäli täytät tuotetiedot käsin, myyntiraporttiin ei tule tuotenimeä näkyviin.

Myynti ja tilitys

Myyjä voi seurata reaaliaikaisesti myyntisaldoa Kirppari-Kallen kautta. Henkilökohtaisen asiakasnumerosi ansiosta myydyt tuotteet kirjautuvat, vaikka myyntijakso olisikin jo ehtinyt päättymään (esimerkiksi väärään pöytään ajelehtineet tuotteet). Tuotteet, jotka jäävät kirpputorille, säilyvät meillä viikon myyntijakson jälkeen. Käy kysymässä, jos jotain on hukassa. Tämän jälkeen, ne siirtyvät kirpputorin omistukseen tai menevät kierrätykseen. Tarkista myyntijakson aikana, ja sen päätyttyä, että onko kodittomien/hinnattomien rekissä omia tuotteitasi.
Mikäli tyhjennät loosin ennen sovittua myyntijakson päättymispäivää, emme hyvitä käyttämättömiä päiviä. 
Emme tee välitilityksiä keskellä vuokra-aikaa, vaan tilitämme kerralla myyntijakson loputtua. 
Tilitys tehdään kassalla pöydän tyhjennyksen jälkeen. Mikäli sinulla on useamman viikon varaus, voidaan välitilityksiä tehdä viikon välein. Jälkitilitysjakson pituus on yksi (1) viikko myyntijakson päättymisen jälkeen. Noudathan jälkitilityksenä tulleet rahat kyseisen viikon kuluessa. Jälkitilityksistä veloitamme 50 % provisiomaksun. Yli sadan (100) € tilitykset maksetaan ainoastaan asiakkaan pankkitilille. Tilitykset tehdään kerran viikossa (sunnuntai-iltana), ja rahat saapuvat noin 1–3 arkipäivän kuluessa. Tilinumeron voi lisätä rekisteröitymisen yhteydessä Kirppari-Kalle palveluun omiin tietoihisi. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi. Kirppari-Kallessa näet listauksen myydyistä tuotteistasi.

Myytävät tuotteet

Myytävien tuotteiden tulee olla puhtaita, ehjiä sekä hyväkuntoisia. Tuothan myyntiin vain sellaista tavaraa, jonka kelpuuttaisit omaankin käyttöön. Kirpputori ei vuokraa looseja myyjille, joilla on ainoastaan uutta tavaraa myynnissä. 
Kirpputorilla ei saa myydä laittomia piraattituotteita, K-18 tuotteita, päihteitä, lääkkeitä, myrkyllisiä tai helposti syttyviä aineita, aseita, varastettua tavaraa, hygieniatuotteita (käytetyt meikit tms. avatut hajuvedet on ok!), alushousuja, voimakastuoksuisia kasveja tai elintarvikkeita. Viallisten sähkölaitteiden myynti on ehdottomasti kielletty. Sähkölaitteiden on oltava toimivia, sekä Suomessa hyväksyttyjä.
Vastuu ehtojen noudattamisesta ja mahdollisten kiellettyjen tuotteiden aiheuttamista seurauksista ja vahingoista on myyntipaikan vuokraajalla. 
Lykky Kirppis pidättää oikeuden poistaa kielletyt sekä epäasialliset tuotteet myynnistä. Ilmoitamme poistamisesta ja vuokraaja hakee poistetut tuotteet vuorokauden kuluessa.

Hintalaput ja hinnoittelu

Kassajärjestelmämme lukee ainoastaan viivakoodillisia tuotteita, joten kaikissa myytävissä tuotteissa tulee löytyä viivakoodi, omia hintalappuja ei voi käyttää!! Voit hinnoitella tuotteet Kirppari-Kalle tililläsi kohdasta: Hinnoittele tuotteet tai suoraan kynällä tyhjään viivakoodiarkkiin. Huom! Asiakaspalvelu kassalla on huomattavasti sujuvampaa, kun hinnoittelu tehdään sähköisesti, jolloin tuotetta ja hintaa ei tarvitse kirjoittaa kassalla, vaan ne siirtyvät suoraan viivakoodinlukijalla kassaan. Myös hinnoittelu on nopeampaa ja vaivattomampaa verkossa kuin kynällä tehden. Kynällä hinnoitellessa varmista selkeät numerot, sillä esimerkiksi yksi (1) ja seitsemän (7) saattaa sekoittua helposti. Epäselvissä tapauksissa tulkitsemme hintalappua harkintamme mukaan. Hinnoittele tuotteet kymmenen (10) sentin tarkkuudella. 
Kirjoita riville tuotteen nimi, tuotekuvaus (väri/koko/merkki) sekä hinta. Kun hinnoittelu on valmis, tallenna ja merkitse arkki valmiiksi -> aloita uusi arkki. Voit hinnoitella niin monta arkkia kuin tarvitset. Arkkiin tyhjäksi jääneet laput voi hinnoitella myöhemmin kynällä. 
Hintalaput tulostetaan kirpputorilla. Kirpputorin on mahdollista postittaa arkit (2,5€ maksusta). Myyntipaikkaan kuuluu kolme (3) tarra-arkkia (yhteensä 90 hintalappua)/ 7 päivää. Extra-arkit maksavat 0,50 € / kpl.  
Kirjoita AINA lappuun mahdolliset puutteet ja viat, vaikka käsin, jos hintalappuun ei mahdu. Myydyillä tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Emme myy tuotteita, josta tuotekuvaus puuttuu kokonaan. Tarkka tuotekuvaus vaikeuttaa lappujen vaihtamista ja väärinkäyttöä, joten siksi mahdollisimman tarkka kuvaus on myyjän etu. Tuotetietoa tai hintaa ei saa muuttaa käsin, vaan on aina tehtävä uusi lappu mikäli haluat vaihtaa yksittäisen tuotteen hintaa. Emme myy tuotteita, joista hinta tai tuotenimi on vaihdettu käsin.
Hintalappu kiinnitetään aina myytävään tuotteeseen huolellisesti. Henkareihin hinnoittelu on kielletty!! 
Välillä tuotteiden hintalaput katoavat. Emme myy tuotteita, joissa lappua ei ole. Laputtomat tuotteet otetaan pois myynnistä, ja niitä säilytetään erillisessä HINNATTOMAT-rekissä viikon, jonka jälkeen ne siirtyvät kirpputorin omistukseen. Tarkista säännöllisin väliajoin, että löytyykö omia tuotteitasi rekistä. 

Valvonta ja vastuuvapaus

Lykky Kirppis ei vastaa varastetuista, rikkoutuneista tai kadonneista tuotteista. Henkilökuntamme tekee parhaansa estääkseen varkaustapaukset ja kaikki varkaudet ilmoitetaan poliisille. Mikäli huomaat jotain epäilyttävää, ilmoita siitä välittömästi kassalle. Suosittelemme arvoesineiden myyntiä vitriinissä kassan vieressä (2 € / tuote + 10 % provisio). Loosin vuokraaja voi tuoda tiskille veloituksetta 1-2 arvotuotetta veloituksetta vuokra-ajaksi.
Lykky Kirppis ei vastaa tuotteiden tuhoutumisesta tulipalon, vesivahingon, ilkivallan, murron tai muun meistä riippumattoman syyn sattuessa. Paloturvallisuussyistä tuotteita ei saa jättää myyntiin lattioille, kulkuväylille, eikä poistumisteiden eteen. Kuljetuslaatikoiden tai pussien säilyttäminen myyntipaikoilla on ehdottomasti kielletty.
Lykky Kirppis ei vastaa tuotteissa mahdollisesti esiintyvistä vioista tai puutteista. Tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. 
Vuokra-aikana tavarat ovat myyjän eli paikan vuokraajan omistuksessa ja kaikki niihin liittyvät vastuut kuuluvat hänelle. 
Lykky Kirppis pidättää oikeuden muuttaa näitä sopimusehtoja. Asiakas on velvollinen tarkistamaan voimassa olevat sopimusehdot Lykky Kirppiksen verkkosivuilta ja sitoutuu voimassa oleviin sopimusehtoihin. 

MAKSUT VISA, VISA ELECTRON TAI MASTERCARD-KORTEILLA

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.